Bistro Blue Origin nu ook op Instagram

Misschien hebben jullie het al gemerkt: je kan Bistro Blue Origin nu ook volgen op Instagram! Alvast onze excuses voor de foto’s waar je instant honger van zal krijgen 😉

Volg je ons nog niet? Dat kan hier:

Instagram @bistroblueorigin

Tapas to share

Tapas delen met je lief of man/vrouw? Of met je vrienden, collega’s, familie? Bij Bistro Blue Origin kan je genieten van onze heerlijke tapas “to share”!

Menu Waregem Koerse

Op dinsdag 28 augustus vindt de hoogmis van het paardenrennen plaats op de hippodroom in Waregem.  Speciaal hiervoor serveren we een uitgebreid Waregem Koerse menu!

Menu Waregem Koerse

 € 59.00

½ babykreeft gegrild in de oven
met fijne kruiden, tomaat en look

***

Sorbet van Champagne

***

Gegrild tussenribstuk
met saus naar keuze, salade en frietjes

of

Duo van zalm en pladijs
met wijnsaus, seizoensgroentjes en waterkerspuree

***

Aardbeien “Blue Origin”
met munt, Absolut Vodka en sorbet van limoen

 

AANGEPASTE WIJNEN 18,00 EURO P.P.
OOK à LA CARTE MOGELIJK

 

Meer info over Waregem Koerse op www.waregemkoerse.be

Jaarlijks verlof

😎👋 Ons restaurant is eventjes gesloten wegens jaarlijks verlof van 21 juli tot en met 13 augustus. 👋😎
 
Op 14 augustus verwelkomen we jullie terug. 😁
Op 15 augustus zijn we wel gesloten wegens Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. 🚫

🍴 RECEPT: gravlax van zalm met gin

Een tijdje geleden stonden we met dit receptje in De Week. Benieuwd? Lees hier hoe je deze gravlax van zalm met gin zelf kan klaarmaken:

Ingrediënten

Gravlax:

  • 1 zalmfilet met vel
  • 300 g zeezout
  • 300 g suiker
  • roze peperbollen
  • grove peper (geconcasseerd)
  • dille
  • 4 eetlepels gin

Crème van mierikswortel:

  • 50 g room 40%
  • 1 eetlepel citroensap
  • 40 g vers geraspte mierikswortel
  • Rode ui (zoet-zuur):
  • 200 ml witte wijn
  • 90 g azijn
  • 60 g suiker
  • peper
  • zout

Couscous:

  • 100 g couscous
  • 200 g gevogelte fonds
  • mirin
  • sushi azijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Gravlax:

Meng het zeezout met de suiker, geconcasseerde peper, de gin en de dille. Voeg de roze peperbolletjes toe. Meng alles goed door.

Wrijf de zalmfilets in en verpak in plasticfolie. 24 uren laten marineren.

Crème van mierikswortel:

Klop de room met peper, zout en citroensap 3/4 op. Voeg de geraspte mierikswortel toe. Voorzichtig ondermengen.

Rode ui (zoet-zuur):

Witte wijn met azijn en suiker opkoken. Na het koken de versneden rode ui van het vuur toevoegen en laten afkoelen.

Couscous:

De kippenbouillon laten koken met een scheutje mirin en sushi azijn. Peper en zout toevoegen. De couscous toevoegen van het vuur en zachtjes laten trekken.

Tapas to share!

Nieuw bij Bistro Blue Origin: Tapas to share! Ideaal voor een gezellig avondje met z’n tweetjes of onder vrienden. Zalig genieten van lekkere tapas!

Nu verkrijgbaar in ons restaurant.

Nieuwe suggestiewijnen én een vernieuwde wijnkaart

Nieuw seizoen, dus dat betekend dat we ook onze suggestiewijnen aanpassen! Niet enkel wit en rood zoals gewoonlijk, maar ook een roséwijn mag dit seizoen de kaart vervolledigen.

We hebben er ook deze keer de lekkerste toppers uitgekozen. Met wijnen van Frankrijk tot Zuid-Afrika hebben we dus wijnen van over de hele wereld. Ook een wijntje uit Amerika staat op onze kaart!

Benieuwd? Bekijk hier al onze nieuwe suggestiewijnen!


Daarnaast hebben wij ook onze wijnkaart een beetje aangepast. Er zijn enkele wijnen bijgevoegd.

De nieuwe wijnkaart kan je hier bekijken.